Varauma ja tavaran vastaanotto

Lähetyksen ja tavaran tarkastus vastaanotettaessa.

Tärkeää tietoa miten tulee toimia vastaanottaessasi lähetystä.

Ennen kuin allekirjoitat lähetyksen vastaanotetuksi tarkista lähetys huolellisesti ja jos huomaat poikkeamia esim. lähetyksen kunnossa tai lähetyksestä puuttuu tavaraa niin merkitse VARAUMA eli huomautus rahtikirjaan. Jos lähetyksessä on ruhjeita niin merkitse rahtikirjaan huomiosi. Tämä mahdollistaa reklamaation tekemisen kuljetusyhtiölle, ilman VARAUMAA on mahdotonta todentaa että lähetys on vastaanotto hetkellä ollut vaurioitunut. Tämä pitää siis ehdottomasti tapahtua ennen kuin allekirjoitat lähetystä vastaanotetuksi ja jokaiseen rahtikirjan sivuun pitää jäädä merkintä, myös kuljetusyhtiölle jäävään kappaleeseen. Tämä määritellään tiekuljetussopimuslaissa.

Jos kuljetusyhtiöllä elektroninen kuittauslaite käytössä, pyydäthän kuskia tekemään poikkeuksen laitteeseen ennen kuittausta.

Rahdin vastaanottajan tulee ottaessaan tavaran vastaan tarkastaa, vastaavatko rahtikirjaan merkityt tiedot kollien lukumäärää tilattua määrää. Vastaanottajan on tehtävä tästä rahtikirjaan varauma ja ilmoitettava samalla varauman syy. Rahtikirjaan on myös merkittävä varaumat ja niiden syyt, jos tavaran tai pakkauksen tilassa on havaittavissa huomautettavaa. Varauma on siis huomautus, joka osoittaa tavaran ja rahtikirjan tietojen poikkeavan toisistaan. Jos rahtikirjaa käytetään eikä rahdinkuljettaja ole merkinnyt rahtikirjaan varaumaa ja sen syytä, katsotaan tavallisesti, että tavaran ja pakkauksen havaittavissa oleva tila oli hyvä Vastaanottamisen hetkellä ja että kollien lukumäärä sekä kunto olivat rahtikirjan merkintöjen mukaiset.

Pyri ilmoittamaan vahigosta jo noutopisteellä ja pyydä pisteellä olevaa henkilökuntaa kirjaamaan varaus. Jos olet tavara tilaaja niin ota nopeasti yhteys tavaran lähettäjään. Jos noudat paketin automaatista niin ilmoita vauriosta nopeasti tavaran lähettäjälle mistä olet tuotteen tilannut.

Jos olet tavaran lähettäjä tee reklamaatio viipymättä asiakaspalvelu at shipit.fi