Sähköinen kuljetustilaus ja lähetysten viimeistely Shipitin kautta

Täytä tiedot mistä minne, lähetyksen mitat ja painotiedot. Valitse sopivin kuljetustapa – ovelta ovelle kuljetukset, paketin lähettäminen edullisesti, nopeasti tai lähimmästä pakettipisteestä – täytä vastaanottajan tiedot, valitse maksutapa ja tulosta rahtikirjat.

LATAA TÄSTÄ ohjeet tilauksen tekemiseksi.

Tutustu myös Shipitin verkkokaupan logistiikan oppaaseen >

HUOM! Kiinnitä rahtikirja lähetyksen päälle niin että koko viivakoodi näkyy selkeästi.

Paketin lähettäminen noutopisteessä Shipitillä, ohjeista henkilökuntaa siitä millä kuljetusyhtiöllä olet pakettia lähettämässä.

Kaikki lähetykset kannattaa pakata niin että ne kestävät koneellista käsittelyä.

Huomioi! Suurin osa kuljetuksista edellyttää, että tulostat rahtikirjan ja pystyt kiinnittämään sen lähetyksen päälle.

Selvitä maakohtaiset tuontirajoitukset. Paketoi lähetys kestävään laatikkoon, täytä tyhjä tila, teippaa kunnolla, mitoita ja punnitse. Lisää vinkkejä pakkaamiselle.

Kiinnitä rahtikirjat ja mahdolliset kauppalaskut paketteihin. Suositus olisi merkitä yli 23 kg paketti "Painava"-tarralla. Kirjoita varmuudelta vielä oma nimesi, osoitteesi ja rahtikirjanumero paketin päälle.

Kuljetustilauksen viimeisteltyäsi voit seurata lähetyksiäsi Shipitin etusivulta tai rekisteröityneenä asiakkaana tilaushistoriasta. Jos lähetysseurantamme ei anna lähetysnumerollasi mitään tietoja, voit myös seurata lähetyksiä kuljetusyhtiöiden omilta sivuilta. Lue lisää: Lähetyksien seuranta

Lisätietoa kuljetustilauksen teosta, lähetyslaskuristamme ja miten lähetät paketin eri maihin tai Suomen sisällä löydät myös täältä

Vastaanottajan valitseminen lähetyslaskurista

Paketin lähettäminen yksityishenkilölle

Kun olet lähettämässä pakettia yksityiselle henkilölle esim. kotiosoitteeseen niin muista lähetyslaskurissa laittaa rasti vastaanottaja on yksityishenkilö. Näin saat yksityisille suunnatut paketin lähetys vaihtoehdot. Jos huomaat jälkikäteen että olet valinnut väärän vastaanottajan, pystyt tätä tietoa muokkaamaan vielä Paketin tietojen alta lisävalinnoista.

Kuljetustilaukset yritykselle

Kun olet tekemässä kuljetustilausta yritykselle niin muista lähetyslaskurissa ottaa rasti pois ruudusta: vastaanottaja on yksityishenkilö. Näin saat yrityksille suunnatut kuljetusvaihtoehdot esille hakiessasi kuljetustapaa pakettilähetykselle. 
Rasti löytyy kohdasta Shipit – tee lähetys – lähetyslaskuri. Pystyt myös muokkaamaan vastaanottajaa paketin tietojen alta lisävalinnoista.

Siirry tekemään kuljetustilaus -> Paketin lähettäminen.

Rekisteröityminen

Shipitissä täytät omat tietosi vain kerran. Pääset heti tekemään kuljetustilauksia, seuraamaan lähetyksiäsi ja pystyt helposti lisäämään osoitekirjaasi vastaanottajia tulevia lähetyksiä varten. Pystyt myös tarkistelemaan vanhoja kuljetustilauksia TEE LÄHETYS / Tilaukset kohdasta.

Yksityiset lähettävät paketteja myös ilman rekisteröitymistä Shipitissä.

Kuljetustilauksen tekemiseksi yritysasiakkaana tulee yrityksesi rekisteröityä etukäteen. Shipitin asiakaspalvelu voi tehdä rekisteröinnin puolestasi, kun lähetät meille sähköpostilla yritystietosi. Yritykset voivat myös hakea laskutusasiakkaaksi, jolloin kaikki lähetykset laskutetaan yhdellä laskulla. Lisätietoja saat asiakaspalvelustamme.

Oma tili -sivu

Rekisteröidyttyäsi Shipit palveluumme pääset tarkistamaan lähetystietojasi ja seuraamaan lähetyksiäsi. Näet lähetyshistoriasi ja voit tallentaa sekä lisätä vastaanottajien osoitteet osoitekirjaasi. Shipitin osoitekirjasta saat valittua vastaanottajan tiedot lähetyksen tiedot kohdassa, jolloin säästät aikaa.

Maksutavat ja laskutus

Lue lisää maksutavoistamme, maksutapa pitää mm. aktivoida mikäli haluat verkkokauppaa varten API-tunnukset aktivoitua.