14.12. torstain mahdollisten lakkojen vaikutus joulunajan pakettiliikenteeseen

14.12. torstain mahdollisten lakkojen vaikutus joulunajan pakettiliikenteeseen

14.12. torstaina jopa 100 000 työntekijää lakkoilee eri työpaikoilla ympäri Suomen. Taustalla on keskusjärjestö SAK:n kampanja, joka vastustaa hallituksen uudistuksia työelämään ja sosiaaliturvaan. Myös postinjakelu on menossa lakkoon tämän viikon torstaina sekä myös Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on ilmoittanut olevansa mukana 14.12. työnseisauksessa.

Matkahuolto

Mahdollinen bussilakko ei vaikuta Matkahuollon toimituksiin, sillä Matkahuolto ei nykyisin hyödynnä linja-autoverkostoaan lähetysten kuljettamiseen. Paketteja voi siis lähettää normaalisti eikä lakolla ei ole vaikutusta pakettien kulkuun.

Posti

Posti- ja logistiikka-alan unioni (PAU) osallistuu lakkopäivään, asettaen postinjakelun lakkoon koko vuorokauden ajaksi. Postin poikkeustilannejohtaja Jarmo Ainasoja vakuuttaa, että häiriötilanteen odotetaan olevan lyhytaikainen, ja Postin palvelut normalisoituvat nopeasti lakkopäivien jälkeen. Lähetyksiä voi lähettää normaalisti, ja paketit sekä joulukortit ehtivät perille jouluksi.

Mahdollinen PAUn lakko ei vaikuta muiden kuljetusyritysten toimintaan!

PostNord

PostNord tiedottaa, että 14.12. lakolla ei ole vaikutusta yhtiön kotimaan kuljetuksiin eikä vientikuljetuksiin. Kuitenkin satamiin kohdistuvilla toimilla saattaa olla todennäköisiä vaikutuksia PostNordin tuontikuljetuksiin.

DB Schenker

Schenker Oy ilmoittaa, että mahdollinen työnseisaus 14.12. aiheuttaa häiriöitä kuljetuksiin. Yhtiö pyrkii ylläpitämään tuotantoaan mahdollisuuksien mukaan, mutta henkilöstövajeen vuoksi viiveitä voi ilmetä myös kotimaan kuljetuksissa. Työnseisauksen tapahduttua myös tuonti- ja vientikuljetuksiin Ruotsin, Saksan, Viron ja Puolan laivayhteyksillä odotetaan vaikutuksia. Lisäksi työnseisauksen aikana irrallisia perävaunuja ei lastata laivoihin eikä pureta laivoista, mikä saattaa aiheuttaa viivästyksiä kuljetusaikatauluissa.

Bring | FedEx

Bring sekä FedEx ilmoittavat, ettei 14.12. työnseisauksilla ei ole vaikutusta heidän palveluihinsa.

GLS | UPS

GLS sekä UPS ilmoittavat, että heidän palvelunsa toimivat pääsääntöisesti normaalisti torstaina 14.12., mutta tietyillä syrjäisimmillä alueilla noudoissa voi esiintyä viiveitä.

Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja tiedotamme mahdollisista muutoksista. 

 

Tutustu Shipitin kuljetusyrityksiin

Lue lisää palveluistamme verkkokaupoilleyrityksille sekä yksityishenkilöille.

Lähetä joulupaketit ajoissa – eri kuljetusyhtiöiden viimeiset lähetysajat