Selkeä tavarankuvaus kansainvälisissä lähetyksissä

Selkeä tavarankuvaus kansainvälisissä lähetyksissä

Kansainväliset lähetykset vaativat asianmukaista dokumentaatiota, erityisesti tulliviranomaisten näkökulmasta. Yksi keskeinen elementti on tavarankuvaus, joka antaa selkeän kuvan siitä, mitä lähetyksessäsi on. Kurkkaa Shipitin vinkit, miten voit laatia tavarankuvauksen kansainvälisiin lähetyksiisi.


Miksi tavarankuvaus on tärkeä?

Tulliviranomaiset tarvitsevat tarkkaa tietoa siitä, mitä lähetyksesi sisältää. Tämä varmistaa, että lähetyksesi käsitellään oikein ja että tulliselvitys sujuu mahdollisimman mutkattomasti.

  • Tavarankuvaus auttaa myös estämään viivästyksiä ja varmistamaan, että lähetyksesi saapuu määränpäähänsä ilman ongelmia, kertoo Shipitin COO Sami Hakanen

 

1. Kuvaile tarkasti:

Tavarankuvauksen tulisi antaa selkeä ja yksityiskohtainen kuvaus jokaisesta lähetyksen tuotteesta. 

  • Kerro, mikä tavara on, mistä se on valmistettu ja millaiseen käyttötarkoitukseen se soveltuu, neuvoo Hakanen.

 

2. Eri tuotteiden yksityiskohtainen selitys:

Jokaisesta lähetyksessä olevasta tuotteesta tulisi antaa selkokielinen kuvaus. 

  • Vältä yleisiä termejä, kuten "parts”, “clothes", Hakanen muistuttaa.

 

3. Esimerkki varaosista:

Jos olet lähettämässä varaosia EU:n ulkopuolelle, vältä yksinkertaisia termejä kuten "parts." Sen sijaan erittele tarkasti, mitä varaosia lähetyksesi sisältää. 

  • Eli, jos esimerkiksi kyseessä ovat auton varaosat, mainitse erikseen jarrupalat, öljynsuodattimet ja laakerit ja muut varaosat mitä lähetys sisältää, Hakanen tarkentaa.

 

4. Kirjoita kuvaus englanniksi:

  • Muista, että tavarankuvaus tulee kirjoittaa englanniksi, Hakanen painottaa. 

Tämä helpottaa tulliviranomaisten ymmärtämistä ja nopeuttaa tulliselvitystä.


5. Harmonisoidut tariffikoodit:

Harmonisoidut tavarankoodit, tunnettuina myös HS- tai tavaranimikkeinä, ovat luokituksia, jotka helpottavat tulliviranomaisten työtä. Näiden koodien avulla viranomaiset voivat määrittää oikeat verot, tullimaksut ja -tarkastukset. Lisäämällä tavarankoodin itse kauppalaskuusi voit nopeuttaa tullausprosessiasi ja välttää yllättäviä lisämaksuja. 

  • EU:n ulkopuolisissa lähetyksissä suosittelemme käyttämään harmonisoituja tariffikoodeja, Hakanen neuvoo. 

 

6. Pakkaa oikein:

Kansainvälisten lähetysten pakkaaminen vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta. Tuotteiden oikea sijoittelu laatikkoon on ensiarvoisen tärkeää: suuremmat ja kestävämmät tuotteet pohjalle, kevyemmät päälle, käyttäen täyteaineita liikkumisen estämiseksi. Valitse oikea laatikko, vältä liian suurta tai pientä, ja varmista sen riittävä kestävyys. Laatikon sulkemisessa suosi vahvaa H-mallista teippausta ja tee selkeät lähetysmerkinnät. Panostamalla oikeaoppiseen pakkaamiseen varmistat tuotteiden turvallisen kuljetuksen.

Lue lisää lähetysten pakkaamisesta asiantuntija- artikkelistamme: Verkkokaupan lähetysten oikeaoppinen pakkaaminen

Täydellinen tavarankuvaus sekä huolellisesti pakattu lähetys on avain sujuvaan kansainväliseen kuljetukseen. Tarkka tavarankuvaus helpottaa tulliselvitystä ja varmistaa, että lähetyksesi saapuu määränpäähänsä ilman viivästyksiä. 

  • Muista, että me täällä Shipitillä olemme sinua varten ja autamme kaikissa kuljetukseen liittyvissä kysymyksissä, joten älä epäröi olla meihin yhteydessä arkisin klo 9-16, Hakanen muistuttaa.

 

 Shipitin asiakaspalvelu palvelee:

  • +358 (0)20 752 8488 
  • asiakaspalvelu (at) shipit.fi 
  • verkkosivujemme chatissa 

 

– Tehdään yhdessä pakettien lähettämisestä helppoa!