Tietoa kuljetusyhtiöiden tulevista hinta- ja palvelumuutoksista 2021-2022

Tietoa kuljetusyhtiöiden tulevista hinta- ja palvelumuutoksista 2021-2022

Päivitetty 8.11.2021: Lisätty hinnastot

Sisältö

 1. Mistä kuljetusyhtiöiden hinnankorotuksissa on kyse ja mistä ne johtuvat?
 2. Lisätietoja hinnankorotuksista ja palvelumuutoksista eri kuljetusyhtiöiden osalta
 3. DB Schenkerin, Matkahuollon & Postin hinnastot rekisteröityneille yritysasiakkaille sekä esimerkkihinnasto EU:n lähetyksiin

Mistä kuljetusyhtiöiden hinnankorotuksissa on kyse ja mistä ne johtuvat?

Lyhykäisyydessään kuljetusyhtiöillä on tarve investoida lisää koko toimitusketjuun ja yleisesti kasvanut inflaatio asettaa lisäpaineita hinnankorotuksille. Tiedossamme olevat kuljetusyhtiökohtaiset muutokset löytyvät alempaa. 

Kuljetusyhtiöt vahvistavat koko toimitusketjua

Koronan myötä muuttunut kulutuskäyttäytyminen ja verkko-ostojen kasvu näkyy edelleen vahvasti kuljetuksissa ja pakettilähetyksien kysynnän kasvussa. Kuljetusyhtiöiden toimituskapasiteetti on joutunut välillä äärirajoille ja tämän vuoksi kuljetusyhtiöt pyrkivät vahvistamaan kuljetusverkostojaan. Kuljetusyhtiöt uusivat mm. kalustoa, jotta kuljetusverkoston laatu ja toimitusvarmuus voidaan taata. Kaluston uusimisella voidaan myös pienentää kuljetuksista koituvaa hiilijalanjälkeä - uusi kalusto on usein ympäristöystävällisempää ja vanhaa vähäpäästöisempää.

Logistiikka-alalle rekrytoidaan uusia työntekijöitä

Kuljetusyhtiöt odottavat loppuvuodesta ennätyskiireellistä. Tällä hetkellä logistiikka-alalle palkataan huomattavia määriä kausityöntekijöitä, jotta paketit saadaan liikkumaan sujuvasti vuoden kiireisimpään pakkettienlähetysaikaan - joulu on jo ovella.

Inflaatio kasvaa koko euroalueella

Kuljetusyhtiöiden hintoihin vaikuttaa myös yleinen inflaatio. Suomessa inflaatio on pysytellyt tänä vuonna muutaman prosentin tuntumassa. Eurostatin mukaan koko euroalueen inflaatio on kuitenkin kiihtynyt elokuussa jo 3,0 % ja sen arvioidaan jatkavan kasvua. Yksi merkittävä syy yleiseen inflaation kasvuun on energiahintojen kallistuminen. Etenkin raakaöljyn hinta on noussut ja se vaikuttaa esimerkiksi polttoaineen hintoihin ja näin ollen suoraan kuljetuskustannuksiin.

Lisätietoja hinnankorotuksista ja palvelumuutoksista eri kuljetusyhtiöiden osalta

Tällä hetkellä mukana on tiedot DB Schenkeriltä, Matkahuollolta, Postnordilta, Postilta ja UPS:lta.

DB Schenker

 • 1.11.2021 alkaen DB Schenker noutopistepaketin hinta nousee 4,2 %

 

Matkahuolto

 • Toistaiseksi ei hinnankorotuksia - päinvastoin. Olemme vastikään laskeneet Matkahuollon pakettilähetysten hintoja. Matkahuollon osalta Lähellä-pakettien hinnat tippuivat jopa 30 senttiä per lähetys. Lue hintojen laskusta lisää täältä.

 

Postnord

 • Toistaiseksi ei hinnankorotuksia, vaan laskimme vastikään myös Postnordin hintoja. 

 

Posti

Postin hinta- ja palvelumuutokset astuvat voimaan vaiheittain seuraavasti: 

30.11.2021 voimaan astuvat Postin muutokset

 • Kotimaan ja ulkomaan pakettiliikenteen hinnat nousevat 2,9 %
 • Express-pakettien hinnat nousevat 0,9 %
 • Rahdin, Express-rahdin ja kotijakeluiden hinnat nousevat 5,7 %

 

1.1.2022 voimaan astuvat Postin muutokset

 • Express-paketeille lisätään vyöhykejakelulisä (vyöhykkeelle 1: 0,5 € ja vyöhykkeelle 2: 1 € per lähetys). Postin vyöhykkeet tarkistat tarvittaessa täältä

 

15.1.2022 voimaan astuvat Postin muutokset

 • Postin pakettipalveluihin tulee enimmäismitta- ja painomuutoksia Baltian Postipaketin, Postipaketin, Asiakaspalautuksien, Kotipaketin ja Express-pakettien osalta.
 • Postipakettien, Express-pakettien ja kotipakettien sivujen maksimimitat ovat jatkossa rajoitettuja max 100 cm x 60 cm x 60 cm. 
 • Lisäksi maksimiympärysmitta saa jatkossa olla pituus + 2x leveys + 2x korkeus = max 300 cm. Esimerkiksi 100 cm x 50 cm x 50 cm on vielä sallituissa mitoissa, mutta 100 cm x 50,1 cm x 50 ei ole. 
 • Ehdoton maksimi paino on 25 kg
 • Jos paketti ylittää 300 cm ympärysmitan tai painaa esimerkiksi 25,01 kg, laskuttaa Posti palvelun Express-rahtina. Tämä voi maksaa satoja euroja enemmän, kuin normaali paketti - tarkkana saa siis olla!
 • Paketeille on mahdollista lisätä lisäpalveluna suurilähetys-lisäpalvelu enintään 200 cm pitkille lähetyksille, jossa yksi mitta voi ylittää 100 cm tai kaksi mittaa ylittää 60 cm
 • Express-paketti suurilisäpalvelulla paketin enimmäispaino saa olla enintään 35 kg

 

Postipaketti Baltiaan:

 • Toimitus jatkossa vain pakettiautomaatteihin
 • Maksimi mitat 59 cm x 60 cm x 35 cm
 • Paino enintään 35 kg
 • Suuri-lisäpalvelulla toimitus vastaanottajan kotiovelle. Maksimimitat tässä: pituus 200 cm ja ympäryysmitta yhteensä max 360 cm

 

UPS

Jo voimaan tulleet muutokset UPS:n osalta: 

 • UPS-korona- ja sesonkilisämaksut lisätty hintalaskuriin.
 • UPS-noutopalvelu muuttuu maksulliseksi yksityishenkilöille. Mikäli yksityishenkilö tarvitsee noudon kuljetukselle, niin nouto tulisi lisätä lisäpalveluiden alta lähetykselle jo lähetystä luotaessa Shipitin lähetystyökalussa.

 UPS palveluiden vuosikorotukset ovat 3,9 % ja hintamuutokset tehdään järjestelmäämme 23.12.

Muita noteerattavia muutoksia UPS hinnoittelussa on max.mitat ylittävän paketin lisämaksu on jatkossa 212 €, ja epämääräisen paketin lisäkäsittelymaksu on 10,20 €.

DB Schenkerin, Matkahuollon & Postin hinnastot rekisteröityneille yritysasiakkaille sekä esimerkkihinnasto EU:n lähetyksiin

Alapuolelta voit ladata Shipitin kaikille rekisteröityneille yritysasiakkaille saatavilla olevat DB Schenkerin, Matkahuollon & Postin yrityshinnastot kotimaanlähetyksiin. Hinnat ovat saatavilla kaikille yritysasiakkaille, joilla on käytössä maksutapana lompakko tai laskutus. Hinnat sisältävät valmiiksi myös kaikki lisät, kuten voimassaolevan polttoainelisän. Kaikki hinnat ovat toistaiseksi voimassa olevia hintoja ja ne saattavat muuttua. 

Mikäli olet aktiivinen lähettäjä ja lähetysvolyymisi ovat kasvussa, niin pyydä meiltä erillinen tarjous kuljetuspalveluista. Kun pyydät meiltä tarjouksen, niin kerro lisätietoina, että minkäkokoisia lähetyksiä teet, minne ja kuinka paljon kuukaudessa, niin voimme paremmin auttaa sinua valitsemaan oikeat kuljetuspalvelut.

Rekisteröityneiden yritysasiakkaiden kotimaanlähetyksien hinnastot:

DB Schenkerin hinnasto >
Matkahuollon hinnasto >
Postin hinnasto >

Ulkomaanlähetyksien osalta meillä on tarjottavana myös paljon erilaisia kuljetuspalveluita käyttöösi. Saat kauttamme mm. suositut GLS:n, UPS:n ja Postin ulkomaanlähetyspalvelut sekä paljon muita hyviä vaihtoehtoja. Alapuolelta voit katsoa esimerkkejä EU:n sisäisten lähetyksien hinnoista. Mikäli teet lähetyksiä ulkomaille, niin kerro meille tarkemmin tarpeestasi ja pystymme suosittelemaan sinulle parhaimpia palveluita tarpeeseesi. Lähetyspalveluiden lisäksi voit hankkia meiltä suoraan myös erilaisia rahtipalveluita, kuten tuonti- ja vientirahdin. Pyydä näistä myös erillinen tarjous.

Esimerkkihintoja EU:n sisäisistä lähetyksistä >

Shipit.fi yksinkertaistamme logistiikan ja teemme lähetyspalveluiden vertailusta helppoa

Huomioitavaa on, että nykytilanne ei ole johtanut vielä kaikkien kuljetusyhtiöiden osalta hintojen nostamiseen. Eri kuljetusyhtiöiden hintaerot saattavatkin olla kasvussa riippuen siitä, mitä lähetät ja minne. Lähetyspalveluita ja -hintoja kannattaakin ehdottomasti vertailla ennen paketin lähettämistä. kuljetuspalveluiden ja lähetystapojen vertailu ja tilaaminen onnistuu helposti täältä.

Sinua saattaisi myös kiinnostaa

Shipitin palvelut verkkokauppiaille >
Shipitin palvelut yrityksille >
Shipit.fi kuljetuspalvelut ja -toimijat >
Vertaa, valitse ja tee lähetys lähetyslaskurissamme >