SAK:n lakoilla vähäiset vaikutukset Shipitin kumppaneiden palveluihin

SAK:n lakoilla vähäiset vaikutukset Shipitin kumppaneiden palveluihin

EDIT 5.4.2024

SAK:n lakot päättyvät maanantaina 8.4., ja SAK:n hallitus kokoontuu seuraavan kerran 18.4. SAK on antanut pääministeri Petteri Orpon hallitukselle kaksi viikkoa aikaa neuvotella, koska hallitus on ilmoittanut, ettei se käy neuvotteluja lakkojen aikana.

----------

EDIT 27.3.2024

SAK:n hallitus on päättänyt jatkaa lakkoja aina 7.4. saakka. Seuraava kokous, jossa arvioidaan tilannetta ja mahdollista lakkojen jatkumista, pidetään pääsiäisen jälkeen.

----------

EDIT 22.3.2024 
SAK ja sen jäsenliitot ovat ilmoittaneet jatkavansa lakkojaan pääsiäisviikonlopun yli aina huhtikuun 1. päivään saakka. Alun perin satamissa ja raideliikenteen tavaraliikenteessä meneillään olevien lakkojen oli tarkoitus päättyä maanantaina 25.3. Kuitenkin SAK:n hallitus päätti 20.3. keskiviikkona iltapäivällä, että lakot jatkuvat keskeytyksettä. Lakko koskee samoja paikkoja kuin aikaisemminkin, mutta lentoasemille on päätetty toimittaa polttoainetta lentokoneille myös lakon aikana, joten lentoliikenteeseen lakolla ei ole vaikutusta.

----------

SAK on ilmoittanut kahden viikon mittaisista lakoista alkaen 11.3.

Olemme koonneet jälleen yhteen, miten lakot vaikuttavat eri kumppaneidemme toimintaan. 

 

Bring

 • Lakko ei vaikuta Bringin palveluihin.

 

DB Schenker

 • Lakko vaikuttaa Suomen tuonti- ja vientikuljetuksiin. Irrallisia perävaunuja ei voi lastata tai purkaa ilman ahtaustyötä, mikä aiheuttaa erillisen lakkolisän käyttöönottoa ulkomaan rahtiin. Kotimaan kuljetuksissa ei odoteta muutoksia.

 

DHL Freight

 • Lakon myötä merirahtikuljetukset Suomen satamissa pysähtyvät, mikä vaikuttaa sekä vientiin että tuontiin. Lentorahdin palveluissa voi esiintyä viiveitä, mutta muut toiminnot jatkuvat normaalisti. Lakon aikana tuonnin ja viennin kuljetustoimeksiannot sisältävät liikennealuekohtaisia lakkolisiä.

 

GLS

 • Lakot eivät häiritse GLS:n vientikuljetuksia tai noutoja. Vaikka omat toiminnot jatkuvat normaalisti, tuontilähetyksissä voi kuitenkin ilmetä viiveitä.

 

Matkahuolto

 • Matkahuollon pakettikuljetukset ja runkokuljetukset jatkuvat normaalisti.

 

Posti

 • Postin palvelut toimivat normaalisti, mahdollistaen lähetykset ilman merkittäviä häiriöitä. Satamiin kohdistuvien työtaistelujen seurauksena ulkomaille suuntautuvissa ja sieltä saapuvissa lähetyksissä voi esiintyä viiveitä.

 

PostNord

 • PostNord jatkaa kotimaan kuljetuksiaan normaalisti ja pyrkii varmistamaan Pohjoismaiden väliset lähetykset käyttämällä omaa kalustoaan.
 • AKT:n satamalakosta johtuen PostNordin ulkomaan paketeille ja lavoille tulee lisäkustannuksia, sillä ilman satamien ahtaustyötä PostNord joutuu käyttämään koko ajoneuvoyhdistelmiä perävaunujen siirtoon, mikä lisää kuljetuskuluja. Tämän vuoksi käytöön tulee 11.3.2024 alkaen poikkeustilannelisä, joka on +5,8 % normaalihintojen päälle. Lisämaksu pysyy voimassa lakon loppuun saakka, taaten kuljetusten jatkuvuuden haastavasta tilanteesta huolimatta.

 

UPS

 • Lakolla ei ole vaikutuksia UPS:n palveluihin.

 

Vaikka SAK:n ilmoittamat lakot koskettavat tällä hetkellä osaa ulkomaan kuljetuspalveluista, suurin osa Shipitin kumppaneista pystyy jatkamaan toimintaansa normaalisti. Seuraamme tilannetta tarkasti ja informoimme mahdollisista muutoksista.


Ammattitaitoinen asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9-16

 • +358 (0)20 752 8488
 • asiakaspalvelu (at) shipit.fi
 • verkkosivujemme chatissa Shipit.fi

 

– Tehdään yhdessä pakettien lähettämisestä helppoa ja vaivatonta!

 

Lue lisää Shipitin logistiikkakumppaneista ja tutustu palveluihimme yrityksille sekä verkkokaupoille.