PAU ilmoitti laajasta postialaa koskevasta poliittisesta lakosta - Shipitin avulla lähetät paketit myös lakon aikana

PAU ilmoitti laajasta postialaa koskevasta poliittisesta lakosta - Shipitin avulla lähetät paketit myös lakon aikana

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on tänään 25.1. jättänyt ilmoituksen laajasta postialaa koskevasta poliittisesta lakosta, joka on määrä toteutua 1.-2. helmikuuta. 

Lakko on vastalause hallituksen tiedotteen mukaan radikaaleille leikkauksille työehtoihin, työttömyysturvaan ja lakko-oikeuteen.

Shipitin avulla voit nopeasti ottaa käyttöösi kuljetuspalveluita, kuten PostNordin, Matkahuollon sekä DB Schenkerin, joiden toimintaan lakon vaikutukset ovat vähäiset.

 

Posti

Postin tämän hetkinen alustava arvio on, että 1.–2.2. poliittiset lakot aiheuttavat viiveitä lähetysten kulkuun seuraavasti:

  • Pakettien kulussa ja rahtikuljetuksissa viiveet voivat olla muutamia päiviä.
  • Kirjeiden ja lehtien kulussa viiveet voivat olla useammista päivistä viikkoon.
    • aamuyön varhaisjakelussa jaettavat sanomalehdet kulkevat pääsääntöisesti normaalisti. Joitakin yksittäisiä paikallisia viiveitä voi olla.
  • Ulkomailta saapuvissa ja ulkomaille lähtevissä lähetyksissä voi olla muutaman päivän lisäviivettä satamiin ja lentokenttiin kohdistuvien työtaisteluiden vuoksi.
  • Noutojakelut Posti pyrkii toteuttamaan sovitun mukaisesti, mutta alueellisesti voi olla aikataulu- tai muita häiriöitä.
  • Mikäli lähetyksiä ei pystytä poliittisten lakkojen takia toimittamaan, niistä huolehditaan ja ne varastoidaan asianmukaisesti. Terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät lähetykset on rajattu lakkojen ulkopuolelle.

 

PostNord

1.-2.2. laajat lakot vaikuttavat PostNordin toimintaan, mutta vaikutusten arvioidaan olevan vähäisiä.

Satamiin kohdistuvat lakot voivat vaikeuttaa tavaraliikennettä satamista, ja tuontikuljetuksissa erityisesti Saksasta ja Keski-Euroopasta voi esiintyä viiveitä. 

Kotimaassa terminaalit, kuljetukset ja pakettijakelu toimivat normaalisti, mutta kauppojen yhteydessä olevissa noutopisteissä saattaa olla henkilövajetta, mikä voi aiheuttaa viiveitä tai keskeytyksiä pakettien hyllytyksessä ja luovutuksessa. Pakettiautomaateista voi noutaa paketteja normaaliin tapaan.

Myös yrityksistä tehdyt noudot suoritetaan sovitun mukaisesti. Mikäli tiedät, että lakon aikana noutoja ei pystytä tekemään, pyydämme ilmoittamaan tästä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu (at) shipit.fi

Logistiikan alan toimihenkilöiden lakko sekä pääkaupunkiseudun päiväkotien sulkeminen ja julkiseen liikenteeseen kohdistuvat lakot saattavat lisäksi vaikuttaa toimintaan. 

 

Matkahuolto

Mahdollinen 1.-2.2.2024 järjestettävä lakko ei vaikuta Matkahuollon pakettien kulkuun.

Pakettien kuljetus: Paketit kuljetetaan normaalisti, ja niitä voi lähettää normaalisti.

Noudot ja jakelukuljetukset: Noudot ja jakelukuljetukset palvelupisteisiin ja asiakkaille pystytään hoitamaan normaalisti.

Asemien ja terminaalien palvelu: Matkahuollon omat asemat ja terminaalit palvelevat normaalisti lakonkin aikana.

Yhteistyökumppanien pisteet: Matkahuollon palvelupisteverkostoon kuuluvissa yhteistyökumppaneiden pisteissä, kuten kaupoissa, voi olla poikkeuksia aukioloajoissa tai palveluissa.


DB Schenker

Poliittiset työtaistelut vaikuttavat DB Schenkerin kuljetuksiin 1.-2.2. DB Schenker Oy on yksi kuorma-autoalaa ja terminaalitoimintaa koskevien lakkojen kohteista Suomessa. Samanaikaisesti satamissa ja lentokentillä toimeenpantavat lakot vaikuttavat meri- ja lentorahdin kuljetuksiin.

Yhtiö pyrkii palvelemaan asiakkaitaan mahdollisimman hyvin poikkeustilanteessa. Kuitenkin lakkojen vuoksi kuljetuksissa voi esiintyä viiveitä, ja lähetyksiä voidaan joutua priorisoimaan.

Maakuljetukset:

  • Kuorma-autoalan työehtosopimuksen soveltamisalalla ei tehdä työvuoroja torstaina 1.2. klo 0.00 ja perjantaina 2.2. klo 23.59 välisenä aikana.
  • Terminaalitoimintaa koskevan työehtosopimuksen soveltamisalalla työnseisaus alkaa torstaina 1.2. klo 6.00 ja päättyy lauantaina 3.2. klo 06.00.

DB Schenker pyrkii ylläpitämään tuotantoa lakon aikana mahdollisuuksien mukaan, mutta henkilöstövajeen vuoksi kuljetuksissa voi esiintyä viiveitä lakkopäivinä ja viikon 6 alussa. Kuljetusten priorisoinnissa asetetaan etusijalle yhteiskunnalle tärkeät tuotteet, kuten lääkkeet ja elintarvikkeet. Tämän vuoksi tiettyjen kuljetuslupausten, kuten DB SCHENKER | system premium -kuljetusaikataulun, ja ennakkoon aikataulutettujen noutojen ja jakeluiden aikataulutusta ei voida taata normaalisti. 

 

GLS

Torstaina 1.2. ja perjantaina 2.2. tapahtuvat lakot vaikuttavat GLS:n alihankkijan Postin hoitamiin vientinoutoihin ja kotimaan jakeluihin. DB Schenkerin sekä pääkaupunkiseudun, Tampereen, Turun seudun ja Lahden seudun GLS-noutoihin lakot eivät lähtökohtaisesti vaikuta. GLS:n omat toiminnot toimivat normaalisti, mutta lakot saattavat aiheuttaa ennalta arvaamattomia viivästyksiä kuljetuksiin. Mahdollisia viivästyksiä voi esiintyä myös lakon päätyttyä kuljetusten ruuhkautuessa.

 

Seuraamme tarkasti tilannetta eri kuljetusyhtiöiden osalta ja päivitämme tähän tiedotteeseen tietoja lakon vaikutuksista.

 

Shipit yrityksille ja verkkokaupoille

  • Tarjoamme laajan valikoiman kuljetusyhtiöitä.
  • Voit valita vaihtoehdon, joka sopii parhaiten tarpeisiisi.
  • Ei sitovia sopimuksia – lähetä saman tien!


Kuinka pääset alkuun:

  • Rekisteröidy veloituksetta palveluumme yritysasiakkaana
  • Valitse sopiva kuljetusyhtiö / kuljetusyhtiöt vaihtoehdoistamme.
  • Lähetä pakettisi nopeasti ja helposti ilman sitovia sopimuksia.

Tarjoamme joustavan vaihtoehdon, jotta liiketoimintasi voi jatkua keskeytyksettä koko lakon ajan.

Shipitin avulla voit järjestää yrityksesi paketin lähetykset käyttämällä joko Shipitin valmiiksi neuvoteltuja kuljetussopimuksia tai omia kuljetussopimuksia. Voit ottaa Shipitin käyttöösi Postin omilla tunnuksilla ja samanaikaisesti hyödyntää muiden kuljetusyhtiöiden palveluita Shipitin neuvottelemin hinnoilla. Tämän ansiosta sinun ei tarvitse lopettaa Shipitin käyttöä lakon päätyttyä.

Shipit on pitkäaikainen kumppani yrityksille ja verkkokauppiaille.