Vieraskynä artikkeli: Shipit tekee verkkokaupan logistiikasta helpompaa – listasimme tärkeimmät hyödyt

Vieraskynä artikkeli: Shipit tekee verkkokaupan logistiikasta helpompaa – listasimme tärkeimmät hyödyt

Kirjoittanut MyCashflow 8.3.2023

Verkkokauppias tai verkkokaupan perustamista harkitseva:

tiesitkö, että Shipitin kautta saat käyttöösi suosituimpien kuljetusyhtöiden toimitustavat kotimaahan ja ulkomaille kätevästi yhdellä sopimuksella.

Tässä artikkelissa kerromme, mitä hyötyjä Shipit tarjoaa verkkokauppiaalle ja kuinka palvelu otetaan käyttöön suositussa MyCashflow-verkkokauppapalvelussa. 

Verkkokaupan logistiikkaa suunniteltaessa ja logistiikkapalveluja valittaessa on erityisen tärkeää ymmärtää ja huomioida oman asiakaskunnan toiveet ja tarpeet.Tyypillisesti verkkokauppojen asiakkaat suosivat jo aiemmin käyttämäänsä, luotettavaksi todettua kuljetuspalvelua ja haluavat saada tilauksen perille mahdollisimman nopeasti.  

Käänteisesti tämä näkyy niin, että verkkokaupan asiakkaat saattavat helposti valita ostosten tekemiseen jonkin toisen kaupan, mikäli tarjolla ei ole heille sopivaa toimitustapaa tai jos toimituskulut tuntuvat kohtuuttoman suurilta. 

 

Miksi verkkokauppiaan ei kannata rajoittaa omia toimituksia ainoastaan yhden kuljetusyhtiön palveluihin? 

Monipuoliset toimitusvaihtoehdot parantavat verkkokaupan konversiota ja vähentävät samalla ostoskorien hylkäämisiä. Tämän takia verkkokauppiaan ei ole suositeltavaa rajoittaa omia toimituksia ainoastaan yhden kuljetusyhtiön palveluihin –vaikka yhden toimijan käyttäminen olisikin helppoa. 

Etenkin pienempien verkkokauppojen kannalta haasteena logistiikkaa suunniteltaessa on kuitenkin se, että kaikkien mahdollisten kuljetuspalvelujen tarjoaminen asiakkaille voi kuitenkin olla vaikeaa tai jopa mahdotonta. Logistiikkakustannukset ovat verkkokaupoille merkittävä kuluerä ja erityisesti pienimmillä verkkokaupoilla haastetta aiheutuu siitä, että lähetysvolyymit eivät usein riitä hyviin hintoihin. 

 

Usean kuljetusyhtiön palvelut käyttöön Shipit-laajennuksen avulla 

Pelkästään Suomessa toimii lukuisia eri kuljetusyhtiöitä ja jos verkkokaupan myyntiä halutaan laajentaa ulkomaille, käytettävien kuljetusyhtiöiden määrä kasvaa suuresti. Kuljetusyhtiöiden väliset erot voivat olla suuria ja hinnoittelumalleja ei aina pysty vertailemaan helposti, mikä osaltaan vaikeuttaa verkkokauppiaan arkea. 

Ratkaisuna tähän haasteeseen verkkokaupassa voidaan hyödyntää Shipit-logistiikkapalvelua, joka sisältää monipuoliset kuljetusvaihtoehdot kotimaan paketti- ja rahtipalveluista kansainvälisiin rahtilähetyksiin.  
MyCashflow-verkkokauppapalveluun integroitu Shipit on saatavilla helppokäyttöisenä laajennuksena kaikissa maksullisissa MyCashflow-palvelupaketeissa. Laajennuksen avulla verkkokauppias saa käyttöönsä mm. DB Schenkerin, FedEx, GLS:n, Matkahuollon, Postin ja UPS:n monipuoliset kuljetuspalvelut ja voi tarjota asiakkaillensa heille parhaiten sopivat toimitustavat. 

 

Shipit-logistiikkapalvelun hyödyt MyCashflow-verkkokauppiaalle 

Shipit-laajennuksen käyttöönotto MyCashflow’ssa tarjoaa verkkokauppiaalle lukuisia hyötyjä, jotka esittelemme seuraavaksi. 

1.Suosituimmat kuljetuspalvelut käyttöön yhdellä rekisteröitymisellä 

Shipitin käyttöönotto helpottaa ja tehostaa verkkokaupan logistiikkaa, sillä Shipittiä käyttäessä verkkokauppias ei tarvitse omia kuljetus­sopimuksia, vaan saa käyttöönsä kattavan toimitus­tapavalikoiman yhdellä rekisteröitymisellä. Halutessaan kauppias voi käyttää myös jo olemassa olevia kuljetussopimuksia.  
Shipitin avulla verkkokauppias voi myös vertailla kustannuksia eri palveluilla lähetettäessä ja valita edullisimman ja sopivimman palveluntarjoajan. 

2. Monipuoliset toimitustavat kotimaahan ja ulkomaille 

Monipuolisen toimitustapavalikoiman mahdollistamiseksi tilaukset voidaan toimittaa lähetyksen koosta riippuen kätevästi asiakkaan haluamalla tavalla – esimerkiksi postiluukkuun, suoraan vastaanottajalle tai noutopisteeseen noudettavaksi. Verkkokaupan asiakkaat voivat valita itselleen sopivimman noutopisteen Suomen kattavimmasta noutopisteverkostosta, johon sisältyy yli 3 000 Postin, Matkahuollon ja DB Schenkerin noutopistettä. 
Shipit sisältää monipuolisen valikoiman myös kansainvälisiä toimitustapoja, minkä ansiosta verkkokauppias voit toimittaa paketin ulkomaille usean eri kuljetusyhtiön avulla. Ulkomaan pakettitoimitukset voidaan kuljetusyhtiöstä riippuen toimittaa perille asti tai noudettavaksi noutopisteeseen. Monipuolinen valikoima mahdollistaa toimitukset lähetyksen koosta riippumatta – aina maantiekuljetuksista lentorahtiin ja merikonttitoimituksiin saakka. 

3. Nopea toimitus asiakkaan ovelle? Kyllä onnistuu!  

Nykyään yhä useampi verkkokaupan asiakas haluaa toimituksensa mahdollisimman nopeasti suoraan kotiovelleen. Shipitin avulla kauppias voi tarjota asiakkaille mahdollisuuden tilata tuotteet pikatoimituksina kuriiriyhtiöiden palveluita hyödyntäen ja tarjota yritysasiakkaille helppoja ja nopeita ovelta ovelle -kuljetuksia. 

4. Kuljetusten tiedot siirtyvät automaattisesti kuljetusyhtiölle 

Shipitin kautta tilausten tiedot siirtyvät sähköisesti EDI-sanomana suoraan kuljetus­yhtiölle. Automaattinen tiedonsiirto vähentää mahdollisten virheiden mahdollisuutta, nopeuttaa käsittelyä ja samalla lähetykset menevät varmemmin perille vastaanottajalle.  

5. Tulosta osoitekortit oman verkkokaupan hallinnasta 

Shipit-laajennuksen avulla voit unohtaa osoitekorttien manuaalisen naputtelun, sillä osoitekortit luodaan automaattisesti tilaajan/asiakkaan tiedoilla. Tämä säästää huomattavasti aikaa tilausten käsittelyssä ja samalla virheiden mahdollisuus poistuu tietojen uudelleensyöttämisessä.  

Osoitekorttien luomisen jälkeen voit tulostaa osoitekortit toimitusten päälle liimattavaksi suoraan oman verkkokaupan hallinnasta – ja tarvittaessa myös palautuskortit mahdollisia palautuksia varten.  

 

Shipit-laajennuksen käyttöönotto MyCashflow-verkkokaupassa on helppoa 

Shipit-laajennus on saatavilla kaikissa maksullisissa MyCashflow-palvelupaketeissa ja palvelun saa käyttöönsä MyCashflow-verkkokauppaan halutessaan vain muutamassa minuutissa. Shipitin asiakkaaksi on mahdollista rekisteröityä suoraan oman verkkokaupan hallinnasta. 

Ohjeet Shipit-laajennuksen käyttöönottoon MyCashflow-verkkokauppapalvelussa: 
  1. Perusta MyCashflow-verkkokauppa 
  2. Aktivoi Shipit-laajennus verkkokaupan hallinnasta, toimitustavan luonnin yhteydestä 
  3. Tilaa palvelun tunnukset verkkokaupan hallinnasta löytyvällä lomakkeella tai syötä olemassa olevat tunnuksesi laajennuksen asetuksiin 
    Aktivoi maksutavat Shipitin Extranetissä  
  4. Lisää toimitustavat Shipitiä varten MyCashflow-verkkokaupan hallinnassa

Lue myös tarkemmat asennusohjeet MyCashflow’n ohjekeskuksesta 

Palvelussa ei ole avausmaksua eikä kiinteitä kustannuksia, vaan Shipit veloittaa vain lähetyksistä käytön mukaan. Palvelu sopii hyvin sekä pienemmälle, vähän lähettävälle verkkokauppiaalle että vaativampaan käyttöön. 

 

Perusta menestyvä verkkokauppa MyCashflow’n avulla 

MyCashflow on suosittu kotimainen verkkokauppapalvelu, joka tarjoaa kaupankäynnin ratkaisun kaikkiin yrityksesi tarpeisiin. Monipuolinen ja helppokäyttöinen palvelu sisältää kaiken, mitä liiketoiminnan aloittamiseen ja kasvattamiseen tarvitaan – verkkokaupasta myymälän kassajärjestelmään. 

MyCashflow’n avulla voit perustaa kuluttajille suunnatun verkkokaupan, luoda verkkokaupan B2B-asiakkaille, laajentaa myyntiä kansainvälisille markkinoille ja myydä tuotteita sisäänrakennetun kassaratkaisun avulla myymälässä.  

Verkkokaupan tilausten nopeaa käsittelyä edistävät tehokkaat sisäisen logistiikan prosessit, johon kuuluvat mm. automaattisesti luotujen osoite- ja palautuskorttien tulostus suoraan verkkokaupan hallinnasta, kuljetustilausten automatisointi sekä tilausten massakäsittely. Nämä kaikki ominaisuudet ovat käytettävissä MyCashflow’n logistiikkapalveluja hyödyntämällä. 

Tutustu MyCashflow-verkkokauppapalveluun ja perusta menestyvä verkkokauppa: https://www.mycashflow.fi/ 

 

Lue myös lisää Shipitin ja MyCashflown webinaarista: Kuinka integroin Shipitin palvelut MyCashflow verkkokauppaani? 

Webinaariin on mahdollista lähettää ennakkokysymyksiä asiantuntijoille. Lähetä kysymyksesi viimeistään 13.3.2023 ja kirjaa yhteystietosi lomakkeelle, saat linkin webinaarin tallenteelle suoraan sähköpostiisi.