GLS - vihreämmän tulevaisuuden puolesta

GLS - vihreämmän tulevaisuuden puolesta

“Ajattelemme ja toimimme ympäristöystävällisesti kaikilla yrityksen osa-alueilla: liikenteen suunnittelusta ja rakennuksista yksittäisiin työpaikkoihin. Kaikissa GLS:n kansallisissa tytäryhtiöissä ympäristövastaavat varmistavat konserninlaajuisten ympäristönsuojelutoimenpiteiden toteuttamisen.”

Ajoneuvopäästöjen osalta GLS tähtää siihen, että vuoteen 2030 mennessä puolet ja vuoteen 2035 mennessä kaikki uutena hankitut jakeluautot ovat käyttövoimanaan sähköä tai vähäpäästöisempiä vaihtoehtoisia polttoaineita käyttäviä.

Jo tällä hetkellä GLS:n käytössä on paljon vähäpäästöistä ja lähipäästötöntä jakelua ja keskusta-alueiden paketteja jaetaan yli 60 eri kaupungissa sähkökäyttöisillä tai -avusteisilla pakettiautoilla, pyörillä ja skoottereilla. Näistä kaupungeista yksi on Suomessa, jossa GLS jakaa ja noutaa Turun keskusta-alueen lähetyksiä GLS:n omissa väreissä olevalla sähköpakettiautolla.
Tämän lisäksi GLS:n jakelukumppaneilla on myös muita sähköä tai vaihtoehtoisia polttoaineita käyttäviä ajoneuvoja eri puolella Suomea.

Nollapäästöihin GLS pyrkii vuoteen 2045 mennessä ja sitä ennen GLS kompensoi kaikki ne päästöt joita ei pystytä vielä välttämään. Kaikki GLS:n Euroopan yhtiöt hyvittävät aiheuttamansa hiilidioksidipäästöt yhteistyössä ClimatePartnerin kanssa 1.4.2022 alkaen.

GLS:n ympäristö- ja laatujohtaminen on sertifioitu ISO 14001 ja ISO 9001 mukaisesti. Tämän lisäksi kansainvälinen EcoVadis-tutkimusyhtiö on arvioinut GLS:n vastuullisuuden Eco Vadis Gold tasolle, mikä tarkoittaa että GLS sijoittuu EcoVadiksen arvioimista yrityksistä viiden parhaan prosentin joukkoon yritysvastuunsa osalta.

Kurvaa kurkkaamaan GLS:n upeat palvelut Shipitin asiakkaille TÄSTÄ ja lähetetään paketit jatkossakin helposti ja vihreästi ympäri maailman.