DB Schenker on sitoutunut olemaan hiilineutraali vuoteen 2040 mennessä

DB Schenker on sitoutunut olemaan hiilineutraali vuoteen 2040 mennessä

Tämä edellyttää kasvihuonepäästöjen merkittävää vähentämistä ja irtautumista fossiilisista polttoaineista.

Jotta DB Schenker voi saavuttaa kunnianhimoisen ilmastotavoitteensa, se tarkoittaa erityisesti irtautumista kuljetuksissa käytetyistä fossiilisista polttoaineista ja siirtymistä uusiutuviin energiamuotoihin.

Tässä muutamia toimenpiteitä, joita on jo tehty haitallisten kasvihuonepäästöjen vähentämiseksi

➞ Vuonna 2021 DB Schenker otti ensimmäisenä Suomessa käyttöön täyssähköiset FUSO eCanter -jakeluautot Turussa ja pääkaupunkiseudulla. Tampereen uudessa alueterminaalissa Lempäälässä aloittaa viisi täyssähköistä kuorma-autoa, joilla operoidaan Tampereen ydinkeskustan jakelukuljetukset. Euroopassa DB Schenker on muun muassa tilannut lähes 1 500 täyssähköistä Volta Zero -kuorma-autoa kaupunkikuljetuksiin.

➞ DB Schenker pienentää hiilijalanjälkeä entisestään käyttämällä Neste MY uusiutuvaa dieseliä HCT-yhdistelmissä ja kaupunkijakelussa. Jätteistä ja tähteistä valmistettavan Neste My uusiutuva dieselin avulla toimitusten kasvihuonepäästöjä ja hiilijalanjälkeä voidaan vähentää jopa 90 prosenttia.

➞ Lisäksi DB Schenkerillä on käytössä noin kymmenen kaasukuorma-autoa, ja niitä on tilattu sama määrä lisää. Näissä ajoneuvoissa on siirrytty biokaasun käyttöön, mikä vähentää huomattavasti hiilidioksidipäästöjä verrattuna perinteisten fossiilisten polttoaineiden käyttöön.

➞ Sähköavusteiset rahtifillarit ovat ympäristöystävällinen ja kätevä tapa hoitaa kaupunkijakelua suurten kaupunkien keskustoissa. Tänä kesänä DB Schenker käyttää rahtifillareita kaupunkijakeluun Helsingissä.

➞ DB Schenkerin uusissa kiinteistöissä hyödynnetään itse tuotettua aurinkoenergiaa ja maalämpöä. Lisäksi kaikki ostettu sähkö on alkuperävarmennettua 100-prosenttista tuulisähköä.

➞ DB Schenker auttaa asiakkaitaan valitsemaan ympäristön kannalta kestäviä kuljetusmuotoja. Maa-, meri- ja lentokuljetuksiin on tarjolla Eco Solutions -ratkaisuja Euroopassa

Kurkkaa DB Schenkerin monipuoliset ja kattavat palvelut Shipitin asiakkaille TÄSTÄ ja lähetetään yhdessä paketit kotimaassa ja ulkomaille helposti ja vihreästi.