Skicka paket med mobilen

Nu kan du även skapa försändelser i mobilen.

Mobilkunder kan skicka paket utan att skriva ut adresskort. Sändningssätt som erbjuds för tillfället är DB Schenkers avhämtningspaket samt Matkahuoltos busspaket. När det gäller specialförsändelser kan du även använda dig av Jetpaks expresspakettjänst utan att du behöver en skrivare.

Gör så här:

1. Fyll i nödvändiga uppgifter, kontrollera att mått och vikt stämmer samt att försändelsen är noggrant packad.

2. Betala försändelsen med mobilen

3. Ladda ner transportdokumentet till din mobil eller använd skrivare.Om du skriver ut fraktsedeln, fäst den noggrant på försändelsen så att streckkoden syns tydligt.

4. Ta med dig försändelsen till önskat paketserviceställe. DB Schenkers avhämtningspaket kan du ta till den R-Kiosk som visas på listan. Matkahuoltos busspaket kan du lämna till närmaste Markahuolto eller Matkahuolto-ombud (dessa syns också i menyn för busspaketets avhämtningsställen).

5. om du inte har fäst fraktsedeln på försändelsen, visa streckkoden som finns i det nedladdade transportdokumentet vid kassan. På Matkahuoltos serviceställen kan du också använda försändelsekoden (fraktsedelns/adresskortets nummer) som finns i transportdokumentet.

Vid kassan scannar personalen streckkoden, skriver ut adressuppgifterna och fäster dem på försändelsen.

6. Iväg med paketet! Du kan följa din försändelse genom att registrera dig på Shipits webbplats eller med försändelsekoden som finns i transportdokumentet.