Cookies

Vad menas med cookies?

En cookie är en liten datafil som vi sparar på din dator för att se vad som händer under ditt besök hos oss - och för att känna igen din dator. En cookie är inte ett program och innehåller inte virus.

Användning av cookies på Shipits webbsidor

Cookies är nödvändiga för att hemsidan skall fungera korrekt t.ex. priskoll samt bokning av tjänster. Cookies hjälper oss dessutom med att skapa ett överblick över ditt besök så att vi kan optimera och anpassa våra sidor för en bättre kundupplevelse. Cookies kommer till exempel ihåg om du har loggat in tidigare, hjälper till med automatiska infyllningar, om du tidigare har besökt sidan o.s.v. Våra cookies är uppdelade i fem typer av cookies: nödvändiga-, preferens-, underhålls-, optimerings- och marknadsförings-cookies. Vi använder Google Analytics och Hotjar för att analysera våra sidornas användning. De uppgifter som cookien samlar in om din användning (trafikdata, härtill din IP-adress), Du kan välja bort cookies från Google Analytics här.

Så här blockerar du cookies

Du kan alltid blockera cookies på din dator genom att ändra inställningarna i din webbläsare. Shipit.fi sidan fungerar inte optimalt med blockerade cookies, t.ex data som behövs från tidigare sidor kanske inte överförs korrekt. Det är inte hemsidan som minns vad du gjort med hjälp av cookies, utan det är webbläsaren som du använder som gör detta för dig för en smidigare användarupplevelse.

Partners som Shipit använder för att utveckla vår verksamhet

Shipit använder följande tekniktjänster för att bättre förstå användarupplevelser, t.ex. hur mycket tid spenderas på sidorna, sidorna som besöks och vad som görs på dessa sidor. Detta ger oss möjlighet att utveckla våra tjänster och bygga på vår webbplats för en bättre användarupplevelse. Teknologierna samlar information via IP-adress som lagras i ett anonymt format, Apparaten som används, enhetstyp, webbläsarinformation, det land där användaren är belägen, det primära språket som användes på vår webbplats lagras i en pseudonymiserad användarprofil som varken Shipit eller Hotjar använder för att identifiera enskilda användare.

Google Analytics

Med hjälp av Google Analytics analyserar Shipit hur användarna beteer sig på våra sidor och försöker optimera användarupplevelsen för våra kunder. All data behandlas anonymt och den används inte för att känna igen en individ.

Du kan läsa mer om Googles integritespolicy här >

Du kan också välja att ta bort dig själv från all GA data med hjälp av opt-out funktionen >

Facebook Pixels

Läs mer om Facebook i praktiken här >

New Relic

Med hjälp av New Relic analyserar Shipit felsituationer som uppstår i vår kod eller operativsystem. Med New Relic utvecklar vi våra tjänster och New Relic sparar vanligtvis inte personlig information, men personuppgifter kan lagras om detta felsituationen inträffar vid ifyllning av personuppgifter.