mobile header image

Konkurrenskraftig handel.

Shipit.fi

Så här föddes Shipit

För ett par år sedan märkte jag att man kan skicka paket hit från Tyskland mycket billigare än härifrån dit. Och samma gäller för nästan alla betydande länder. Hur kan en webbutik utöva sin affärsverksamhet, när kostnaderna för försändelser är nästan de dubbla?

Våra volymer räcker inte alltid till konkurrenskraftiga fraktpriser. Och en beställning från webbutiker slutar ofta i att frakten kostar nästan lika mycket som själva varan.

Snabbare, enklare och förmånligare var de tre ord som jag började fundera på och runt vilka jag bestämde mig för att bygga en verksamhet. Alla tre orden öppnade för en otalig mängd av frågor och även otroligt fina utmaningar.

Snart var jag i det skedet att jag planerade en webbplats, där kunder praktiskt skulle kunna hitta alla sändningssätt på ett ställe, skulle kunna välja lösningar som passar deras behov och situationer och dessutom skulle de spara pengar.

Kundnummer öppnades med ett stort antal transportörer. Företagen behöver inte längre lägga ner tid på att hitta rätt transportalternativ. Våra kunder får många olika transportörers tjänster med endast en registrering. Förmånen är särskilt märkbar för små och medelstora företag.

Tjänstens egentliga ”och helt realistiska” mål är att erbjuda e-handlare, företag och privat personer de rätta sändningssätten till alla försändelser och samtidigt förbättra konkurrenskraften ute i världen.

Via Shipit vill jag också introducera något helt nytt på marknaden. Och mer nytt är på väg, mer om det alldeles strax. Testa tjänsten!

Lari Pihlajapuro, VD Lari Pihlajapuro VD Ta kontakt