Shipits Julpaket 2021 – Försändelse tider och annan nyttig information inför julsesongen!

Shipits Julpaket 2021 – Försändelse tider och annan nyttig information inför julsesongen!

Julen närmar sig! Den kommande julen väntas bli försändelsemessigt väldigt intressant. Se speciellt de senaste sändningstiderna för dina julpaket! Jämfört med förra året är det också bra att förbereda sig på förseningar i internationella sändningar i år. Posti uppmanar dig att skicka försändelser utanför EU senast 1.12. Med Shipit är schemat återigen mer stretchigt och paket flyttas mellan kontinenter i bästa fall på så lite som några dagar.

Julpaketleveranser inom Finland och till Europa

Årets sista dag att skicka paket, både för inrikes leveranser och inom EU, är 21.12. Vissa områden kan man skicka senare också, men det är bra att vara ute i god tid, speciellt på grund av de stora paketvolymerna och den oklara Covid-situationen så rekommenderar vi att skicka paketen i god tid.

NYTT! I år får du försändelserna även under samma dag i Helsingfors, Åbo och Tammerforsregionen.

Prisexempel för inrikes och utlands leveranser till privatpersoner

Observera att det kan finnas skillnader i tjänsterna beroende på sändnings- och mottagningsplatsen.

Destination Mått (CM) Vikt Pris från*
Inrikes XXS-paket 35x25x3 35 kg 5,35 €
Inrikes ombudspaket 20x20x20 2 kg 7,29 €
Australien 15x15x15 1 kg 32,51 €
Spanien 15x15x15 1 kg 19,74 €
Storbritannien 15x15x15 1 kg 19,04 €
Sverige 15x15x15 1 kg 12,77 €
USA 15x15x15 1 kg 29,10 €

 

* Priserna inkluderar moms. Priserna reviderade den 6:e november 2021 (Postens inrikespaketpriser ändras den 1 december 2021). Om du är företagskund rekommenderar vi att du registrerar dig på vår tjänst så får du tillgång till Företagstjänster och prislistor. För försändelser utanför EU betalar mottagaren eventuella import- och regleringskostnader.

Kom ihåg mottagarens telefonnummer och e-post

Vänligen bekräfta mottagarens telefonnummer och e-post, paketets ankomstmeddelande kommer vanligtvis att skickas med en eller båda, beroende på tjänsten.

Paketlagringstider

Hållbarheten för förpackningar är 7 dagar i Finland. Vi rekommenderar dock att du hämtar paket från punkterna så snart som möjligt, eftersom detta kommer att minska omdirigeringen av dina egna och andra paket, speciellt vid paketöverföringar.

Transportscheman

Observera att de flesta försändelser inte är planerade, så leveranstider är uppskattningar. Leveranstiderna påverkas också av avsändningsorten. Fraktställen har olika röjningstider, så vi rekommenderar att du säkerställer din egen röjningstid för de mest brådskande försändelserna. Transportörer förväntas också avvika, till exempel förväntas UPS Expedited-tjänster uppleva betydande förseningar i leveranser utanför EU.

Sista leveranstider för julpaket 2021

Inrikes transporter

Shipit kommer före jul att lansera Same-Day Express leveranser och en timmes leveranser till våra kunder i Helsingfors, Åbo och Tammerfors.

Shipit erbjuder också ett bredare utbud av transportalternativ för företagsfraktare>

Upphämtningsställen och paketautomater

Sista dag för att skicka DB Schenker hämtpaket är torsdag 16.12.

Matkahuoltos Buss, nära- och XXS-paket bör skickas senast tisdagen den 21 december, Postpaketen senast tisdagen den 21:a december.

Hemleveranser och företagspaket

Vi rekommenderar att Matkahuoltos Hemleveranser skickas senast på fredagen den ​​17:e december och Distributionspaket 21:a december.

Postis Express- och Hempaket ska skickas senast 21:a december och Postens Småpaket 17:e december.

Fiuges Same Day-leveranser

Bokning av försändelsen senast kl 12:00 samma dag, och leveransen sker mellan 17 och 21.

90 min leveranser för de beställningar som är klara mellan 10:00 och 19:30 i Helsingfors, Åbo och Tammerfors.

Fiuge har inga leveranser mellan 24/12. - 3.1.

Försändelser utomlands

Vi rekommenderar att du är beredd på förseningar på grund av höga transportvolymer, covid-19 och möjliga väderförhållanden.

Bring-, GLS-, FedEx-, Postnord- och UPS-försändelser följer i allmänhet de vanlig leveranstids uppskattningar. Däremot förväntas förseningar i UPS Expedited-tjänster vid leveranser utanför EU.

Posti instruerar kunderna att skicka paket utanför EU senast den 1:a december, till Europa 8:e december, inom Norden 14:e december och till Baltikum 16:e december.

Shipit möjliggör även importförsändelser från hela världen!

 

Kolla även in våra Shipit-tjänster för privatpersonerföretag och e-handlare och effektivisera din handel! Shipit

Gå till skicka paketet>