EDIT 1.3. Uudet AKT:n lakot alkavat keskiviikkona 1.3. – näin varmistat lähetyksien sujuvuuden lakon aikana!

EDIT 1.3. Uudet AKT:n lakot alkavat keskiviikkona 1.3. – näin varmistat lähetyksien sujuvuuden lakon aikana!

Päivitetty 1.3.2023 klo 21:38

Ahtaajien lakko on päättynyt!

Tänään 1.3. keskiviikkoiltana AKT:n hallinto on hyväksynyt ahtaajia koskevan neuvottelutuloksen.

Tämä tarkoittaa sitä, että satamien toimintaan merkittävästi vaikuttaneet lakot päättyvät ja ahtaajat palaavat töihin viimeistään lauantaina 4.3.

Postnordin poikkeuslisä poistuu myös ahtaajien lakon päätyttyä. 

 

------------

 

Päivitetty 1.3.2023

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT on hyväksynyt sovintoehdotuksen kuorma-autoalaa, terminaalitoimintaa sekä säiliö- ja öljytuotealaa koskevassa työriidassa. Tämä tarkoittaa sitä, että aiemmin ilmoitetut työnseisaukset näillä aloilla peruuntuvat.

 • Postin palvelut toimivat normaalisti.
 • DB Schenkerin palvelut toimivat normaalisti
 • Matkahuolto kuljettaa paketit normaalisti linja-autohenkilökunnan lakosta huolimatta

 

Lakko satamissa jatkuu, eli Postnordin poikkeuslisä ulkomaanlähetyksille on voimassa, kunnes lakko satamissa päättyy.

 • Postnord: Postnord ottaa poikkeuslisän käyttöön ulkomaan lähetyksille lakon ajaksi. 1.3 lähtien Postnord lisää poikkeustilannelisän +10% normaalien lähetyshintojen päälle. Postnordin poikkeustilannelisä on voimassa, kunnes lakko päättyy.

 

------------

 

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT on antanut uudet lakkovaroitukset. Mikäli sopimuksiin ei päästä, niin kuorma-autoalan, huoltokorjaamoiden ja säiliöautoalan osalta uudet lakot alkavat  1.3. klo 03.00 ja päättyy 8.3. klo 03.00. Tarkemmat listaukset lakonalaisista yrityksistä löydät täältä. 

Mihin lakko vaikuttaa? 

Ahtaajien lakko vaikuttaa pääosin satamien kautta kulkevaan vientiin ja tuontirahtiin. 


Näin lakko vaikuttaa lähettikumppaneihimme 

Kuljetusyhtiöiden tiedotusten mukaan lakko vaikuttaa ainakin Postin kotimaan ja ulkomaan lähetyksiin sekä Postnordin ulkomaanlähetyksiin. 
 
Posti: Postin tämänhetkisen arvion mukaan lakon suurimmat vaikutukset kohdistuvat rahtikuljetuksiin, joissa viiveet voisivat olla joitakin päiviä. Paketteihin ja paperiseen postiin vaikutukset ovat vähäisempiä, paikallisia viiveitä voi tulla. 

Postnord: Postnord ottaa poikkeuslisän käyttöön ulkomaan lähetyksille lakon ajaksi. 1.3 lähtien Postnord lisää poikkeustilannelisän +10% normaalien lähetyshintojen päälle. Postnordin poikkeustilannelisä on voimassa, kunnes lakko päättyy. 

DB Schenker: Lakko saattaa DB Schenkerin tiedotteen mukaan ilmetä toimitusten viivästyksinä. DB Schenker pyrkii palvelemaan asiakkaita mahdollisimman hyvin tässä poikkeustilanteessa ja kuljettamaan kaikki lähetykset aikataulujen mukaisesti, mutta viiveisiin kannattaa varautua. Lakkojen jälkeen tilanne saadaan ennalleen noin 3–8 vuorokauden kuluessa. DB Schenker priorisoi edelleen yhteiskunnalle tärkeät tuotteet kuten lääkkeet ja elintarvikkeet.

 

Suosittelemme hyödyntämään UPS Express saver -palvelua ulkomaille erityisesti lakon aikana. 

Shipitiltä löydät nopean ja varman kuljetusvaihtoehdon ulkomaille UPS:n avulla, joten kannattaa varmistaa, että tämä löytyy omista verkkokaupan kuljetusvaihtoehdoista. UPS Express Saver -lentorahtipalvelun kautta saat kiireelliset paketit perille myös lakon aikana. 
UPS Express Saver -palvelu kiireellisille lähetyksille. 

 • Toimitus useimpiin kohteisiin Euroopassa seuraavana työpäivänä
 • Toimitukset useimpiin kohteisiin Yhdysvaltoihin ja Kanadaan kahdessa päivässä
 • Toimitukset keskeisille alueille Aasiaan 2–3 työpäivässä
 • Ovelta ovelle kuljetus 

 
Lue lisää UPS Express saver -palvelusta 

 

Etkö ole vielä asiakas? 

Rekisteröidy veloituksetta Shipitin yritysasiakkaaksi ja lue lisää Shipitin tarjoamista palveluista verkkokaupoille. Mieltä askarruttavissa asioissa, olethan yhteydessä meidän asiakaspalveluumme. 

Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9- 16:00: 

 • +358 (0) 20 752 8488 
 • asiakaspalvelu (at) shipit.fi 
 • verkkosivujen chatti