Vihreääkin vihreämpi Posti Group Oyj

Vihreääkin vihreämpi Posti Group Oyj

Ensimmäisenä Suomessa, ensimmäisenä maailmalla!

Päästöjen vähentämisessä kaikkein kunnianhimoisin tavoite on nolla ja kaikkein arvostetuin taho varmistamaan, että tavoitteet noudattavat ilmastotiedettä on Science Based Targets –aloite. SBTi on nyt hyväksynyt Postin nettonollatavoitteet ensimmäisenä yrityksenä Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa, ensimmäisenä logistiikka-alan yrityksenä maailmassa ja 17 ensimmäisen yrityksen joukossa globaalisti.

Postin tieteeseen pohjautuvat päästövähennystavoitteet:
➞ Vuoteen 2030 mennessä Posti vähentää kokonaispäästöjään (scope 1, 2 & 3) 50 prosentilla vuoden 2020 tasosta
➞ Posti aikoo päästä tavoitteeseen olemalla nollapäästöinen oman toiminnan (scope 1 & 2) osalta sekä saavuttamalla sataprosenttisesti fossiilivapaat tiekuljetukset myös arvoketjun osalta vuoteen 2030 mennessä.
➞ Vuoteen 2040 mennessä Posti on kaiken toimintansa osalta (scope 1, 2 & 3) nettonollassa.

”IPCC:n mukaan maapallon lämpenemisen nousun rajoittaminen 1,5 asteeseen on edelleen mahdollista mutta olemme vaarallisen lähellä tätä rajaa. SBTi:n mukaan on äärimmäisen tärkeää, että yritykset vähintään puolittavat päästönsä tämän vuosikymmenen loppuun mennessä ja saavuttavat nettonollan 2050 mennessä. Posti on sitoutunut nettonollaan jo vuoteen 2040 mennessä ja haluamme kannustaa kaikkia yrityksiä mukaan”,
sanoo Postin vastuullisuusjohtaja Noomi Jägerhorn.

Lue lisää Postin monipuolisista palveluista Shipitin asiakkaille TÄSTÄ.