2.4.2022 HS liite: Älykäs logistiikka avaa ovia kansainvälistymiselle

2.4.2022 HS liite: Älykäs logistiikka avaa ovia kansainvälistymiselle

Digitaalinen kuljetusyhtiö Shipit tekee kaupankäynnistä nopeampaa, helpompaa, edullisempaa ja läpinäkyvämpää kokoamalla suosituimpien kuljetusyhtiöiden palvelut yhden katon alle. 

Kiitosta keränneen lähetystyökalun ja verkkokaupan lisäosien avulla toimiva palvelu on edistänyt suomalaisyhtiöiden kauppaa ja parantanut kuluttajien postipalveluita vuodesta 2016. 

- Yritysten ei enää tarvitse käyttää aikaa sopivan kuljetusyhtiön etsimiseen ja rahtisopimusten tekemiseen, sillä olemme tehneet työn asiakkaidemme puolesta. Näin Suomen käytetyimmät kuljetustavat kotimaan sisällä ja ulkomaille ovat kaikkien käytössä kustannustehokkaasti ja helposti vain yhdellä rekisteröitymisellä, mikä on etenkin Pk-yrityksille huomattava resurssisäästö, operatiivinen johtaja Sami Hakanen sanoo. 

Kuluttajien keskuudessa Shipitin mahdollistamaa laajaa noutoverkostoa ja nopeutta pidetään arvossaan. 
- Kuljetusala on muuttunut ja perinteisten toimijoiden rinnalle on rantautunut paljon uusia toimijoita, jotka ovat tuoneet kuljetuksiin lisää vaihtoehtoja ja vaivattomuutta. Tuomme nämä mahdollisuudet helposti kaikkien ulottuville, Hakanen täsmentää. 

Valjasta kasvun potentiaali 

Verkkokaupan jatkuvasti kasvavilla markkinoilla on kuljetuspalvelut merkittävä kilpailuetu. Oikea lähetystapa säästää aikaa ja rahaa. Shipitin palvelut lisäävät suomalaisyritysten mahdollisuuksia kannattavaan kauppaan ja madaltavat kynnystä laajentua kansainvälisille markkinoille. 

- Suomalaisilla yrityksillä on älyttömän hyviä tuotteita, joilla olisi kysyntää myös rajojen ulkopuolella. Olemme tehneet verkkokaupan logistiikan ulkomaille asiakkaillemme niin helpoksi, että asiakkaan ei tarvitse tehdä juuri muuta kääntää verkkokaupan kieli englanniksi, Hakanen vinkkaa. 
  
Kokemukset ovat olleet kiittäviä ja Shipitin palveluille on myös kansainvälistä kysyntää. 
- Kasvumme on ollut nopeaa ja asiakkaat olleet tyytyväisiä, seuraava steppi onkin oma kansainvälistymisemme, Hakanen päättää haastattelun hymyillen.