Postin lähetykset Venäjälle

Postin lähetykset Venäjälle

Posti on päättänyt 15.3.2022 alkaen keskeyttää toistaiseksi yrityksille ja kuluttajille tarjottavat kansainväliset pikalähetyspalvelut eli pikakirjeet (express letter) ja tavaralähetykset (EMS lähetykset) Venäjälle ja Valko-Venäjälle. Kaikki muut kuin pikakirjeet ja EMS lähetykset kulkevat normaalisti. 

Syynä keskeytykseen on Venäjän sotatoimet Ukrainassa. Postinkulku Venäjän ja Suomen ja Valko-Venäjän ja Suomen välillä on Postille asetettu lakisääteinen velvollisuus. Liikenne- ja viestintäministeriö edustaa Suomea Maailman postiliitossa UPU:ssa ja Liikenne- ja viestintävirasto (Traficom) on Postin toimintaa valvova viranomainen. Keskeytetyt pikalähetyspalvelut ovat Postille asetetun lakisääteisen velvollisuuden ulkopuolella. 

Ukrainan sodan alussa kuljetusyhteydet olivat Postilla kokonaan poikki Ukrainaan ja Ukrainasta Eurooppaan. Kuljetusyhteydet saatiin palautettua 3.3.2022 käyttämällä poikkeusreittejä. Postin tavoitteena on, että kirjeposti ja paketit Ukrainaan saadaan perille mahdollisimman vähäisellä viiveellä. 
 
Lue lisää Postin lähetysten kulusta Ukrainaan Postin tiedotteista 
https://www.posti.fi/fi/asiakastuki/tiedotteet/sota-ukrainassa-aiheuttaa-muutoksia-kansainvalisessa-liikenteessa
 
Shipitin lähetylaskurista löydät aina päivitetyt hinnat sekä lähetysvaihtoehdot. Kurvaa laskuriin ja lähetä paketti helposti ja mutkattomasti kotimaassa ja ulkomaille vain muutamalla klikkauksella 
https://www.shipit.fi/tee-lahetys