Brexitin vaikutukset Iso-Britannian pakettilähetyksiin

Brexitin vaikutukset Iso-Britannian pakettilähetyksiin

Brexit kolkuttelee ovella, eikä Iso-Britannia ole päässyt EU:n kanssa kauppasopuun. Neuvottelut ja epävarma tllanne pakettilähetyksien osalta siis jatkuu. 

EDIT: 25.2 Standard ja economypalveluissa huomattavia viiveitä. Ranska on sulkenut Eurotunnelin, joka estää kaikki maantiekuljetukset britteihin tällä hetkellä. Express kuljetukset kulkevat kuitenkin normaalisti. Shipitin avulla kuljetukset Iso-Britanniaan onnistuvat vielä UPS Express, UPS Express Saver, Shipit Express ja FedEx International Priority kuljetuksilla. 

Brexitin vaikutukset ja epävarmuustekijät

  • Shipit muuttaa Iso-Britannian EU-ulkopuoliseksi alueeksi 29.12.
  • EORI-numero on yrityksille pakollinen lähetystä tehdessä Iso-Britanniaan, myös vastaanottajan EORI-numero vaaditaan mikäli vastaanottaja on yritys.
  • Kaikki lähetykset Iso-Britanniaan edellyttävät jatkossa kauppa- /proformalaskun tai CN23-asiakirjan
  • Alle 15 punnan arvoiset lähetykset menevät verottomasti perille (kuriirit saattavat joutua perimään myöhemmin ALV:n)
  • Yli 135 punnan arvoiset lähetykset tehdään normaalisti EU:n ulkopuoleisen kaupan mukaisesti
  • GLS ei alustavasti ota vastaan 15 – 135 punnan arvoisia kaupallisia B2C-kuljetuksia, jos yrityksellä ei ole ALV-rekisteröintiä briteissä
  • Yksityiseltä yksityiselle (C2C) kuljetukset toimivat normaalisti EU:n ulkopuoleisen lähettämisen mukaisesti. Proforma tai kauppalasku on pakollinen myös näissä jatkossa. Postin tapauksessa luodaan CN23-asiakirja, jonka Shipit luo automaattisesti lähetyksen tietoihin perustuen
  • Yritykseltä yritykselle (B2B) kuljetukset vaativat jatkossa lähettäjän ja vastaanottajan osalta EORI-numeron kauppa-/proformalaskuun. Tarkista onko EORI-numero voimassa täältä >
  • Epävarmaa: Brittien vaatima ALV-rekisteröinti. Tällä hetkellä suuri osa verkkokaupoista ei ole tähän varautunut ja Brittien raja ei välttämättä tule kestämään tälläistä tekijää. HMRC:n vaatima alv-rekisteröinti tulee vaatimaan että 15 - 135 punnan lähetykset alvitetaan Iso-Britannian ALV-kannan mukaisesti jo verkkokapan kassalla. ALV-rekisteröinti tullaan luultavasti vaatimaan yrityksiltä, jotka myyvät verkossa britteihin yksityisille henkilöille. Ilman Brittien ALV-numeroa pystyy B2C lähetyksen luomaan ainoastaan UPS ja Shipit palveluilla.
  • Tuotekuvauksien tulee olla jatkossa tarkkoja esim. pelkkä "t-shirt" ei riitä , vaan tarvitaan tarkempi kuvaus esim. "men's 100 % cotton t-shirt"

B2B, Yksityiseltä yksityiselle sekä proformalähetyksille (lahjat, näytteet yms.) ei tule muuta muutosta näillä näkymin, kuin että Briteistä tulee normaali EU:n ulkopuoleinen maa.

Suosittelemme kaikkia yrityksiä hankkimaan EORI-numeron, joka vaaditaan jos toimitaan tulliviranomaisten kanssa EU-alueella.

Perehtykää Incotermseihin >

Lue lisää ulkomaankaupasta >