Lakkotiedote 16.11.2019 (EDIT 20.11.2019)

Lakkotiedote 16.11.2019 (EDIT 20.11.2019)

EDIT 20.11.2019: Postin palveluissa on havaittavissa viiveitä koko maassa, vaikute on valtakunnallinen. Ulkomaille suosittelemme käyttämään korvaavia palveluita.

Tiedotteesta löydät vaikutteet myös muihin kuljetusyhtiöihin.

AUTO- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT liittyy 18.11 alkaen tukilakkoon, mikäli Postin ja PAUn työriita ei ratkea ennen sitä.

Mikäli AKT liittyy lakkoon mukaan on odotettavissa häiriöitä myös Postin rahti- ja pakettiliikenteessä 18.11-24.11 välille kaavaillulle ajalle. Lisäys 18.11, Postin rahtipalveluissa viiveitä koko maassa.

Suomen Merimies-Unioni liittyi tukilakkoon torstaina 14.11, ja maanantaista 18.11 lähtien Unioni ei päästä Postin kuljetuksia laivoilleen. Tavaraliikenteen kaavaillaan pysähtyvän mm. Ruotsinlaivoilla ensi torstaista 21.11 lähtien. Suomen Merimies-Unionin tukilakolla voi olla vaikutusta Maantiekuljetuksina liikkuviin palveluihin ulkomaille. Lue lisää Suomen Merimies-Unionin tukitoimista ylen sivuilta >

Ilmailualan Unionin IAU:n tukitoimet jotka alkoivat jo 11.11 vaikuttavat Postin ulkomaan lentokuljetuksiin, etenkin EU:n ulkopuoleisissa palveluissa on viivettä, suosittelemme välttämään EU:n ulkopuolelle Postin Priority ja EMS pakettien käyttöä.

PAU:n lakkotoimet ovat suureksi osaksi hidastaneet tai jopa pysäyttäneet Postin kirjetoimitukset, suosittelemme kirjeliikenteessä liikkuvan Pikkupaketin välttämistä.

Tarkkaa vaikutusta ulkomaan maantiekuljetuksiin on vielä hankala arvioida ja AKT:n tukilakon vaikutuksia on myös vaikea arvioida. Suosittelemme varautumaan viiveisiin Postin palveluissa.

15.11 asti Postin pakettipalvelut ovat toimineet suhteellisen normaalisti suuremmissa kaupungeissa, pienemmissä paikkakunnissa on esiintynyt viiveitä. Postin pisteiden ja pakettien automaattien väliset Postipaketit liikkuvat Postin tietojen mukaan normaalisti.

Verkkokauppiaille suosittelemme pitämään linjoilla Postin paketit sekä lisäämään linjoille myös täydentäviä kuljetuspalveluita kotimaassa esim. Matkahuollon lähellä-paketin tai DB Schenkerin noutopistepaketin. Lisää ulkomaanlähetyksistä alla.

Lisääntyvien tukilakkojen vaikutusta on vielä hankala arvioida ja suosittelemme seuraamaan lakkotiedotteita.

Seuraa myös Postin tiedotteita lakon vaikutuksista >

Vaikutukset muihin kuljetusyhtiöihin

Noudollisiin kuriirikuljetuksiin UPS:n ja FedExin palveluihin tukilakoilla ei ole vaikutusta ja UPS lähetykset voi myös jättää UPS Access pointteihin toimitettavaksi. Express kuljetukset liikkuvat kuljetusyhtiöiden omilla lentokoneilla joten tukilakoilla ei ole vaikutusta näihin palveluihin.

Alustavasti myös GLS:n ja Postnordin ulkomaanliikenne toimii normaalisti.

EDIT: 20.11.2019 Myös GLS ja Postnord palveluihin odotettavissa häiriöitä maasta lähdön kanssa 25.11 lähtien. GLS:n palveluihin lakko ei vaikuta Tampereen, Turun ja pääkaupunkiseudun alueille noudollisissa palveluissa. Mikäli lähetyksen haluaa viedä Postin pisteeseen tai noudetaan näiden edellä mainituiden alueiden ulkopuolelta voi noudoissa ja toimituksissa esiintyä viiveitä.

Kotimaassa normaalisti toimivat seuraavat palvelut: DB Schenkerin, Matkahuollon ja Postnordin pakettipalvelut ja rahti.

Ulkomaille EDIT: 20.11.2019 klo 18:00 Ulkomaille suosittelemme käyttämään UPS Express ja FedEx palveluita, maantiekuljetuksissa voi esiintyä viiveitä. suosittelemme käyttämään FedEx, Postnord ja UPS:n palveluita, myös GLS toimii noudollisena palveluna normaalisti PK-, TKU- ja TRE alueilta. Myös yksityishenkilöt voivat hyödyntää UPS:n palveluita ulkomaille Shipitin avulla.

Muilla kuljetusyhtiöillä voi esiintyä viiveitä lisääntyneiden pakettimäärien vuoksi.

Shipitissä toivomme osapuolten pääsevän sopimukseen mahdollisimman nopeasti. Vaikka Postin paketit kulkevat suhteellisen normaalisti on lakko tilanteesta uutisoitu hyvin laajalti ja tämä voi vaikuttaa etenkin pienten verkkokauppojen myyntiin. Suosittelemme tiedottamaan kaupan checkoutilla tilanteesta ja tarvittaessa ohjeistamaan asiakkaita perus verkkokauppapakettiliikenteen normaalista kulusta. Tämän lisäksi täydentäviä palveluita on hyvä lisätä linjoille jos sijainti sen vain mahdollistaa.

Tarkista Shipitin nouto ja jättöpisteet täältä >

Siirry lähettämään pakettia >

Lue lisää tarjoamistamme kuljetuspalveluista >

Yrityksenä suosittelemme rekisteröitymään palveluumme saadaksesi käyttöön yrityksille tarkoitetut palvelut.