Lähetä pakettisi ajoissa joulua varten - katso vuoden 2018 viimeiset lähetyspäivät

Lähetä pakettisi ajoissa joulua varten - katso vuoden 2018 viimeiset lähetyspäivät

2018 Joulu lähenee. Shipitin kautta lähetät joulupakettisi niin kotimaassa kuin ulkomaille helposti ja edullisesti. Tutustu esimerkkihintoihimme, tarkista Joulun viimeiset lähetyspäivät ja lähetä pakettisi matkaan ajoissa.

Alla esimerkkihintoja kotimaan ja ulkomaan lähetyksillemme:

Hintaesimerkkejä yksityishenkilöille paketin lähettämiseksi Shipitin kautta. Hinnat tarkistettu 15.11.2018 ja voivat muuttua esimerkiksi polttoaineen hinnan korotuksilla. Hinnat sis. Alv. ja haettu mitoilla 20x20x20 cm.

Mihin 1 kg 5 kg 
Suomi 6,31 € 6,31 €
Ruotsi 14,95 € 17,56 €
Iso-Britannia 21,15 € 33,15 €
Saksa 15,81 € 17,77 €
Japani / Hong Kong 28,60 € 49,70 €
Yhdysvallat 28,18 € 47,65 €
Espanja 26,05 € 28,02 €
Italia 23,97 € 34,16 €


Siirry lähetyslaskuriin, tarkista oman pakettisi hinnat ja tee lähetys >

Huomioitavia asioita tehdessäsi lähetystä

Muista vastaanottajan matkapuhelinnumero

Kuljetusyhtiöt informoivat vastaanottajaa kun lähetys on valmiina noudettavaksi joko puhelimitse tai sähköpostitse, kotijakeluissa  vastaanottajaan otetaan yhteyttä toimitusajan sopimiseksi. Muista siis pyytää vastaanottajalta matkapuhelinnumero ennen lähetyksen luomista! Jos matkapuhelinnumero puuttuu, voi se hidastaa toimitusta ja pahimmillaan siirtää joulupakettien toimituksen vasta joulun jälkeen.

Suosittelemme syöttämään myös vastaanottajan sähköpostin jolloin vastaanottaja saa toimitusvahvistuksen jossa myös lähetyksen seurantakoodi.

Paketoi lähetyksesi kunnolla

 • Huomioi että tehdaspakkaus ei usein ole riittävä pakettikuljetuksia varten
 • Paketoi tiiviisti, jos käytät vaatteita pehmusteena niin huomioithan että nämä voivat helposti painua kasaan, älä jätä tyhjää tilaa paketteihin
 • Käytä kovia pahvilaatikoita, kuluneet pahvilaatikot painuvat helposti lyttyyn tai vahingoittuvat kuljetuksessa
 • Älä lähetä nesteitä ilman että paketissa on materiaalia joka imee kosteuden pullon mahdollisesti rikkoutuessa
 • Varmista, että pakkaus kestää käsittelyn. Mitä suurempi paketti on kyseessä sitä todennäköisemmin se tulee olemaan lajitteluhäkin alimmaisen muiden pakettien alla. Vastaavasti pienemmät paketit voivat jäädä lajitteluhihnastossa jumiin ja suurempien pakettien jyräämiksi.

Lue lisää huomioitavista asioista ohjeistamme >

Pakettien viimeiset lähetyspäivät kuljetusyhtiöittäin

Kuljetusyhtiöiden palvelut eivät aina ole aikataulutaattuja, vaan toimitusajat ovat useimmiten viitteellisiä. Shipitin kautta löydät myös varmimmat kuljetustavat joulupaketeillesi, näistä on erikseen kirjoitus palvelukuvauksien alla.

Lähetä pakettisi ajoissa, Joulu on vuoden kiireisintä pakettiaikaa ja on parempi pelata varman päälle kun noutopisteet ja pakettiautomaatit täyttyvät ja kuskit sinkoilevat paikasta toiseen pakettien kanssa.

Myös vastaanottaja voi tarvita muutaman päivän pakettien hakuun.

DB Schenker

DB Schenkerin noutopistepaketit on hyvä lähettää viimeistään jo 18.12. lähettäjän ja vastaanottajan noutopisteestä riippuen.

DB Schenkerin asiakaspalvelu on avoinna arkipäivinä 21.12.2018 – 4.1.2019 klo 8–16. Muina arkipäivinä lähetystiedustelut kello 18 asti.

Siirry lähettämään DB Schenkerin paketti >

Matkahuolto

Matkahuolto on aloittanut valmistelut Joulua varten jo kesällä, ja lanseerasivat juuri ensimmäiset 50 pakettiautomaattia joulusesongin ruuhkia helpottamaan, vuoden loppuun mennessä näitä on suunnitelmien mukaan jo 200 kpl. Matkahuolto jakaa joulupaketteja tänä vuonna myös lauantaina ja sunnuntaina 22–23.12.

Matkahuolto toimittaa paketteja 7 päivänä viikossa 25. marraskuuta lähtien ja 23. jouluuta asti. Noutopisteinä toimii pian lähes 1600 pakettipisteen verkosto joka koostuu Matkahuoltojen lisäksi myös K-Kaupoista, R-Kioskeista, pakettiautomaateista ja lukuisista muista noutopisteestä.

Matkahuollolla viimeinen lähetyspäivä on 20.12. –  paketit toimitetaan perille pakettipisteisiin aattoon mennessä. Poikkeuksena on pikapaketti, joka kuljetetaan aikataulutetusti nopeinta reittiä vastaanottajalle. Pikapaketti on perillä parhaimmillaan jo muutamassa tunnissa lähetyspaikasta ja määränpäästä riippuen.

Matkahuollon paketit lähetät helposti Shipit palvelun kautta >

Posti

Postin Postipaketit on hyvä lähettää viimeistään torstaina 20.12. Pikkupaketit (Postin xxs-paketti) viimeistään 17.12., nämä ajat koskevat vain käyttöliittymien kautta tehtyjä lähetyksiä. Jotta ne ehtivät pakettiautomaateista ja toimipisteistä vastaanottajalle saakka jouluksi. Huomaathan, että Posti saattaa muuttaa vastaanottajan toimipistettä, jos näyttää siltä, että paketti muutoin myöhästyisi. Jokainen Postin toimitus on ympäristöystävällinen hiilineutraali kuljetus.

Joulusesongin aikana Posti toimittaa poikkeuksellisesti lähetyksiä perille myös neljänä sunnuntaina joka alkaa Black Fridayn viikonloppuna 25.11. ja päättyy 16.12. Sunnuntaijakelut suoritetaan ilman lisämaksua 12 kaupungissa: Espoo, Helsinki, Jyväskylä, Kauniainen, Kuopio, Lahti, Oulu, Pori, Seinäjoki, Tampere, Turku ja Vantaa.

Joulun ajan Postilla on myös 100 lisäpistettä jotka toimivat lähellä muita palvelupisteitä.

Shipitin kautta teet Postilähetyksiä 24/7, pakettikortin luonnin jälkeen voit kiikuttaa lähetyksen haluamaasi Postin pisteeseen toimitusta varten.

Posti.fi-chatissa saat palvelua viikonloppuisin 23.12. klo 18 asti ja arkipäivinä klo 20 asti, pidennetyt asiakaspalvelun palveluajat ovat voimassa 27.11.– 23.12.

Voit tarkistaa postinumerolla oman lähetyksesi arvioidun toimitusajan täältä >

Lähetä Postipakettisi Shipitin kautta >

Kotimaassa yksityishenkilöille sopivat lähetystavat

Noutopisteisiin ja pakettiautomaatteihin toimitettavat pakettilähetykset

 • DB Schenkerin noutopistepaketti
 • Matkahuollon Bussipaketti
 • Matkahuollon lähellä-paketti
 • Postipaketti
 • Postin Pikkupaketti (toimitetaan vastaanottajan postiluukkuun)
  Huomioithan että Postipakettien säilytysajat ovat muuttuneet ja ovat nykyään 7 päivää. Matkahuolto ja DB Schenker säilyttävät paketteja noutopisteissä 14 päivän ajan.

Kotiinkuljetukset

Kotiinkuljetuksissa vastaanottajaan otetaan yhteyttä ennen toimitusta

 • Postin kotipaketti
 • Matkahuollon Kotijakelu
   

Yritysjakelut

Yritysjakeluissa kuljetuksesta ei erikseen oteta yhteyttä vastaanottajaan ennen jakelua

 • Matkahuollon Jakopaketti
 • Posti Express

Paketit ulkomaille

Älä jätä lähettämistä viimetinkaan. Laske varmuudelta muutama lisäpäivä kuljetuksille koska pakettimäärät Euroopan lajittelukeskuksissa moninkertaistuvat vuoden hektisimpänä aikana.. Monella palvelulla aikatauluarvio alkaa vasta kun lähetys on saapunut Vantaan tai Turun lajittelukeskuksiin.

Huomioithan että toimituksista ei etukäteen sovita vastaanottajan kanssa. Ja lähetykset EU:n ulkopuolelle on hyvä tehdä ajoissa koska paikalliset tullit voivat pahoin ruuhkautua joulun aikaan.

Aikataulutetut pakettipalvelut ulkomaille

 • UPS Express Saver, tämä palvelu sopii parhaiten aikataulukriittisille kuljetuksille.
 • UPS Standard*
 • GLS EuroBusinessParcel*
 • Postin EMS* EMS-palveluiden maakohtaiset toimitusajat ovat voimassa myös joulun alla.

Suosittelemme kuitenkin varautumaan joulun ruuhkiin ja poikkeuksiin.

*Toimitukset eivät ole aikataulutaattuja.

GLS ohjeistaa Joulun lähetysajoista seuraavalla tavalla:

Pääsääntöisesti paketit liikkuvat normaaliaikataulun mukaisesti. Joulun ruuhkien alla on kuitenkin hyvä laskea varuilta 1–2 päivää lisää toimitusaikoihin.

Tanska, Saksa, Etelä-Ruotsi, Baltian maat

14.12. Postin noutoalueet
17.12. Muut noutoalueet

Muut Euroopan maat ja Pohjois-Ruotsi

13.12. Postin noutoalueet
14.12. Muut nouto alueet

Välimeren saaret, syrjäiset alueet ja saaret

7.12. Postin noutoalueet
12.12. Muut noutoalueet

Lähetä GLS paketti Shipit palvelun avulla >

Postin palveluita ulkomaan paketeille

Postipaketit ulkomaille kannattaa lähettää hyvissä ajoin. Voit tarkistaa Postin ohjeistamat viimeiset lähetysajat täältä.

Postin Prioritypaketti on luotettava maailmanlaajuinen lähetystapa ulkomaan paketeille.

Postin Priority-pakettipalvelun viimeiset lähetysajat

Ruotsi, Viro, Latvia ja Liettua: Viimeistään 17.12

Muu Eurooppa: Perjantaina 14.12

Muut maat: (poislukien Afrikka) 7.12

Postin Parcel Connect-palvelu on rajattu lähetyksille jossa vastaanottajana on yksityinen. Paketti kuljetetaan kotiin tai noutopisteeseen määränpäämaasta riippuen. Pohjoismaissa lähetykset toimitetaan aina noutopisteeseen noudettavaksi. Huomioithan että Parcel Connect palvelun lähetykset kootaan Suomessa yhteen paikkaan lähetettäväksi ja maastalähtöön voi vierähtää noin 1–3 päivää, joten arvioidun toimitusajan päälle voi lisätä 1–5 työpäivää.

Siirry paketin lähettämiseen >

Lue lisää palveluista >